onderhoud

Zwembad onderhoud

Goed zwembad onderhoud plegen is ter behoud van het bad zelf maar het vergroot ook uw zwemplezier en die van anderen. Want niets is zo frustrerend dan te zwemmen in troebel, vies zwemwater waar bovendien een penetrant luchtje aan zit. Bovendien voorkomt u met speciale onderhoudsmiddelen voor zwembaden dat u of uw zwemgasten ziek worden of last krijgen van een geïrriteerde huid en slijmvliezen. Hieronder leest u wat u sowieso moet bestellen om van uw eigen buitenzwembad een groot succes te maken!

Koop altijd filters en toebehoren voor zwembad onderhoud

Voor goed zwembad onderhoud is een filter met toebehoren onmisbaar. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een zandfilter met pomp. Het zwemwater wordt in dat in ieder geval gefilterd door het filter. Of koop een zandfilter. Deze vult u met zand zodat zelfs de kleinste vuildeeltjes groter dan 0.04 mm worden vastgehouden.

Bestel zwembadchemicaliën zoals chloor en Anti Alg

Naast een goed zwembadfilter kunt u ook niet zonder bepaalde chemicaliën. Eén daarvan is in ieder geval shock poeder en Ph Poeder waarmee u de zuurgraad van het water kunt verhogen of juist verlagen. Een te hooge zuurgraad (van bijvoorbeeld 8 of meer) gaat de werking van een ander zwembad chemicalie tegen, namelijk chloor. Ook zorgt het voor kalkafzetting aan uw zwembad en apparatuur. Een te hoge zuurgraad zorgt voor huidirritaties, geïrriteerde ogen en neusslijmvliezen. Ook kan het uw buitenbad aantasten en de apparatuur. Over chloor gesproken: Wij raden u ook aan om chloor te kopen! Daarmee doodt u allerlei micro-organismen zoals schadelijke schimmels en bacteriën. Gebruik ook Anti Alg, zodat uw zwembad schoon en het zwemwater helder blijft.

Periodiek onderhoud zwembad met stofzuiger, borstels en netten

U kunt uw filterpomp niet alleen al het werk laten doen. U zult het zwembad zelf ook moeten schoonmaken. Grover vuil zoals bladeren, steentjes, vogelpoep en insecten komen in uw buitenzwembad terecht, al kan u sterke vervuiling voorkomen als u het bad direct na het zwemmen afdekt met een zwembadzeil. Bestel een speciale zwembadstofzuiger (of een robotstofzuiger!) zodat u al het vuil dat naar de bodem is gezonken makkelijk kan verwijderen. Bestel een schepnet voor drijfvuil en borstels om de wanden van uw bad schoon te schrobben.

Goedkope testers om zwembadwater mee te testen

Ook al ziet uw zwembad er altijd ‘super schoon uit, het blijft wel belangrijk om regelmatig eventjes het zwemwater te testen op de pH-waarde, alkaliniteit en chloorwaarde. Doe dit wekelijks bij goed gebruik van uw bad (of jacuzzi / spa) minimaal eens per 7 dagen. Dit is ter behoud van uw zwembad, en gezondhied. zwembadapparatuur (zoals zwembadpomp e.d.) en u bent er altijd op tijd bij wanneer de waarden beginnen af te wijken. zodat u op tijd kunt handelen.

Chloor werkt pas goed bij juiste PH waarde

Chloor wordt in zwembadwater toegepast bij onderhoud om bacteriën te doden. Het moet echter precies gedoseerd worden en werkt alleen goed bij de juiste PH waarde van het water. Deze moet neutraal zijn (7.2 is ideaal). Je kunt de PH waarde van het water zelf meten met digitale meters of met behulp van teststrips. Afhankelijk van de gemeten waarde kun je de PH van het water met een speciaal middel omlaag of omhoog krijgen. De PH waarde moet regelmatig gemeten worden. Chloor moet regelmatig worden toegevoegd in de vorm van tabletten (in een chloordrijver).

Zwembad tijdens de winter gevuld laten

Het beste kun je het zwembad in de winter gewoon gevuld laten met water. Het water zorgt voor tegendruk (tegen de wanden) en voor het nodige gewicht. Bij een leeg zwembad kan de grond ervoor zorgen dat de wanden naar binnen worden gedrukt. Een vol zwembad geeft tegendruk waardoor dit niet kan gebeuren. Je moet er wel voor waken dat het water niet gaat bevriezen. Dit kun je doen door gebruik te maken van zogenaamde ‘overwinteringsvlotters’. Dit zijn speciale vlotters die op het water drijven en ervoor zorgen dat er geen ijsdruk gaat ontstaan bij vrieskou.

Team Zwembad Service Twente.

Info@Zwembadservicetente.nl

Tel: 0644903393

Contact gegevens

Zwembad Service Twente

Enschede

info@zwembadservicetwente.nl

+31 6 44903393

Merken

Niveko, Compass pool, Starline pool, Norsup, Rivierapool, Polyfaser, LPW pool, Polypropyleen zwembaden, Leisure pools, Lepsod pools, AquaComet,  Laghetto pool, Pomaz pool, Veldmann pools, en diverse monoblock zwembaden. 

Officieel dealer

Erkend dealer van diverse Spa merken, wij kiezen voor de beste producten met een hoogwaardige kwaliteit. Bij de producten is overal aan gedacht, met superieure materialen staan de spa’s garant voor een bovengemiddelde belastbaarheid en een lange levensduur.

X